Cermodern'de bir akşam...

Haftasonu bitmek üzere, 2 gündür bıdıkla eve tıkıldık. Hava da muhalif, ne yapsak ne yapsak?
Derken minik bir ışıltı, ne zamandır gidelim diyorduk . Ee haydi o zaman...
Ve kapının ağzından hiç içeri giremeyen çanta 2 dakikada kontrol edilir, bezler ve yedek çorap da varsa tamam.
Derken çekirdek ailemiz düşer yola, Ankara Ankara olalı ilk defa Picasso eserleri görüyor. Biz de nasibimizi alalım. Yıllar yıllar evvel parası  kıt vakti bol bir öğrenci iken, canım arkadaşım Zeyno'nun yanında kalıp cebimdeki euroları sayarak geçirdiğim Paris tatilinden sonra ilk defa orjinal Picasso eserleri ile görüşeceğiz bakalım...





Sergi 20 Temmuz 2014' e kadar açık, belli saatlerde rehberlik hizmeti de alabiliyorsunuz.





Bu sergi Picasso' nun doğduğu Malaga' daki Museo Casa Natal' den derlenmiş 56 gravür, 8 seramik eser ve birkaç şahsi eserden oluşuyor. Ben şahsen en çok Picasso'nun resim öğretmeni olan babasının döküp boyadığı (rehberin yalancısıyım) kurşun askerleri sevdim.


Gravürlere gelirsek, gravürler sadece gravür değil işin aslı. Basıldıktan sonra yeri gelmiş karakalem, yeri gelmiş lavi, yeri gelmiş zımpara kağıdı geçmiş üzerlerinden ve o gravürler "ne gravürler!" olmuşlar. Sergideki kalıplar 1923-1969 yıllarını kapsıyor. Aile meseleleri, kadınlar, sarsıcı güzellik, antikçağ merakı, iki yeni bakış: Cranach ve Delacroix, Şövalyenin yola çıkışı adlı bölümlerden oluşuyor.

Picasso  1881-1973 yılları arasında yaşamış, bilinen en çalışkan sanatçılardan. Kübizm ve klasisizm arası geçişini bu sergi size gösteriyor.



Bir de komşu galerilere bakarsak , aynı bilet ile Erwin Olaf'ın Anlatılamayanın Güncesi adlı sergisindeki aykırı fotoğrafları görebilirsiniz.

Ayrıca bir alt katta ücret ödemeden de ziyaret edebileceğiniz bir sergi var. İşin doğrusu hepimizin en sevdiği bölüm bu oldu. Oğluş bomboş koca mekanda oradan oraya koşturup delirdi, fotoğraf düşkünü Metin ve ben de bizim için bir bilinmez olan uzakdoğudan azıcık birşeyler tatmanın keyfini yaşadık. Fotoğrafı seviyorsanız bir karma sergi olan ON KOREA şiddetle tavsiye edilir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder