Eymir'de sıçana dönmek :)

Sonbahar hızımızı kesmesin, azıcık hava alalım. Ankara 'da çok da alternatif yok malum... Ne yapsak, ne yapsak, nereye gitsek sorusunun cevabı Gökçen'in hastane viziti sonrası ODTÜ arazisindeki Eymir Gölü oldu.



Göl Mogan gibi talihsiz değil, üniversitenin kanatları onu yapılaşmadan korumuş, ağaçlandırmış. Gerçi işletmelere açılacağı hakkında dedikodular var ama umarız asılsızdır ve Eymir Gölü etrafı bu hali ile kalır.



Göl ve çevresi birçok hayvana ev sahipliği yapıyor, 227 kuş türünün yuvası, bakınız kitabı;



Eymir Gölü'ne yürüyerek girmek serbest, araçla girmek için ODTÜ personeli değilseniz yıllık 100/120 TL karşılığında haftaiçi gün boyu ve haftasonu 11:00 öncesi ve 19:00 sonrası giriş için kart alabilirsiniz. Kart almak için ODTÜ Döner Sermaye İşletme Müdürlüğüne (Mühendislik Merkez Bina 1. Kat Bilgi için Tel : 210 35 72) başvurmak gerekiyor. Eğer 7 yaş altı çocuk, 65 yaş üstü yaşlı veya engelli varsa zaten her saatte araba ile giriş izni var. Bunların hiçbiri size uymazsa zaten üniversitenin 15 dk da bir kalkan ücretsiz ring servisleri (10:00-19:00 arası) var. Onları da kullanabilirsiniz.



Değişik mantar türleri bulunmakta ama muhtemelen zehirli, biz de sadece fotoğraflarıyla yetindik...





Güzel manzara, şehrin kirli havasından uzakta, bisiklet teker sesleri, kuş cıvıltıları, haftasonu muhabbetleri ve Ertuğrul'un bitmek tükenmek bilmez soruları ile başlayan yürüyüşümüz, yağmur şıpırtıları ile devam etti


Yemek yemek için birçok yer mevcut. Biz Bağ Evi' ne kadar birkaç km yürüdük. 



Sağanak yağmur altında kaldık, sıçana döndük, yılmadık, karabataklara ekmek attık :) 





 Sonra birşeyler atıştırıp, çay ile kendimize gelip geri döndük.




Haftasonu için birebir...
Yürüyüş yapabilir, bisiklet sürebilir, kendi bisikletinizi getirmedi iseniz kiralayabilirsiniz. 
Hadi gaari tabana kuvvet...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder