Çıralı'dan bunu yapmadan dönme 3; Bulutların Üzerinde

Tahtalı Dağı Beydağları üzerinde aralıktan nisana kadar inci gibi parlıyor. 2365 metreye çıkıp talih de size gülerse 360 derecelik panoramik bir dağ deniz kucaklaşmasının tadını çıkarabilirsiniz. Bize talih pek gülmedi, yazın ortasında bulutların arasında kaldık ve donduk :) Oysa  ki hedef Side'den Finike'ye manzarayı seyretmekti. Bir imkan da yamaç paraşütü, şimdilik ona yeltenmedik. 


Kumluca-Kemer Yolu'ndan ayrılan 8 kmlik bir yolla 726 metredeki alt istasyona varıp oradan teleferiğe biniyorsunuz. Kabinler gayet büyük ve ferah , 80 kişilik. 


Sonra dünyadaki en uzun teleferik yolculuklarından biri başlıyor; İsviçreliler sağolsun, 10 dakika kadar sürüyor. Ana istasyonda restoranlar, seyir terası bulunuyor. Fiyat iniş- çıkış yetişkinler için 45 TL. 0-6 yaş arası ücretsiz, 7-16 yaş arası ise yarı fiyatına.



Seyir esnasında manzara harika, alabildiğine yeşil...



Zirvede kısa bir mola ve 2365 metrenin keyfini çıkartmak için bir şeyler atıştırıp, manzaranın keyfini çıkartırken içinizi ısıtacak bir şeyler yudumlayabileceğiniz ve bu güzel yerin hatırası olacak çam sakızı çoban armağanı alabileceğiniz yerler mevcut.





Değer mi, biz şanssız olmamıza rağmen değer, zira havası yeter :) Denizden gökyüzüne...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder