Yeni kitabımızla dinozor avına devam!

Ufak bir seyahat dönüşü elim boş eve gitmek istemedim. Yol üzerindeki kitapçıya uğradım, rafları karıştırırken bu güzel kitap renkli kapağı ile bana el salladı.


Kendisini görüp almaya karar vermem birkaç saniye ancak sürmüştür. Tübitak kitaplarını seviyorum doğrusu, bir de kitaplar dışında dergimiz "Meraklı Minik" var tabii :)
Ertuğrul dinozorlara çok meraklı, bu kitaba da bayıldı. Kitap yumurtadan çıkışla başlıyor, sonra yavru büyüyüp başka türlerle de karşılaşıyor. Basım gayet kaliteli, sert kapak ve 10 TL.



Kitap eve geleli 24 saat oldu 5-6 defa okuduk. Bu hevesi görünce Metin  "acaba MTA 'ya yine mi gitsek dinozorlar için" diye bana soruyordu ki oğlan başladı zıplamaya "gidelim gidelim dinozorlara gidelim".
Aslında müzeyi geçen yıl gördü ama yaşı daha ufaktı. Müze ile ilgili bir yazı da yazmıştık, merak edenler buradan buyursun... 
Sabah kitabımızı aldık, attık kendimizi müzeye. Kitaptaki 2 tür dinoyu da müzede bulduk.




 Fosilleri inceledik. Kitabımızı bir de orada okuduk. 


Göktaşlarına baktık. Gezegenlerin başına gelince başladık saymaya "merkür, venüs, dünya, mars" orada kaldık, artık seneye tamamını öğrenmiş oluruz. En sevdiğimiz gezegeni seyrettik ; Satürn ama bizim evdeki adı "Halkalı Dünya".

Çıkmadı yine yörüngesinden ...

Biz gidememiş olsak da bayrağımız aya gidip gelmiş...
Öğrenmenin en güzel yolu. Müzede yenilikler de var; Planetaryum. MTA web sitesinde der ki;
Amerikan Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA - www.sos.noaa.gov) tarafından geliştirilen BÜYÜLEYİCİ KÜRESEL GÖRÜNTÜLEME SİSTEMİ Dünyayı ve gezegenleri uzaydan görmek için uzaya gitmenize gerek yok! Yerkürenin jeolojik geçmişini, İklim değişikliklerini, depremleri oluşturan yerkabuğu hareketlerini, tsunami olaylarını, volkan patlamalarını, atmosfer değişimlerini,okyanus akıntılarını Simülasyon ve animasyonlarla görsel şölen şeklinde izlemek mümkün!
Gerçekten de görüntü şahane. Sabit de değil, etrafında dönüyor. Biz de taklit edip öğrendik.
Planetaryum
Geçen müze ziyaretimizde karşıdaki Enerji Parkı tadilattaydı. Artık açılmış, haberiniz ola... Her iki müze de pazartesi hariç 09-17:00 arası açık. Giriş ücretsiz. Enerji Parkı  petrol, güneş enerjisi, rüzgar turbini, hidroelektrik, enerji tasarrufu gibi konularda sergileri olan 10000 m2 lik koca bir müze imiş. Biz daha geniş bir vakit ayırmaya karar verip gidilecekler listesine yazdık. 

Eee kış uzun, müze çok :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder